kläder javisst! - till en viss gräns ..

visst tycker jag man kan klä sina hundar lina varmare på vintern, med tanke på hur kall förra vintern var. men någonstans måste man dra en gräns. ska man klä hundarna för hunden behöver det eller för att vi tycker de är gulligt & snyggt? personligen skulle jag tänka på hunden och vad den behöver, inte var som tillfredsställer mig eller vad jag tycker är "gulligt". är hunden i behov av en liten fodrad regnjacka så visst, hunden kanske är gammal och blir lätt stel i lederna så tycker jag att det ska man absolut införskaffa sig. eller om hunden inte får tillräckligt mycke och varm vinterpäls. man ska däremot inte klä ut hunden!! vi måste trots allt se våran bästa vän som ett djur och inte en bebis, samma sak när man uppfostrar en hund.

här är två expemel på vad jag tycker är nödvändigt och inte ;

här är ett klockrent exempel på att människans drivt gott alldeles för långt! hur kul tycker hunden de är att ha på sig de här?


här kommer ett annat exempel som jag tycker är godkänt!!




police dog

hade nästan helt glömt bort mitt lilla inköp jag gjorde i helgen. det är en regnjacka till milo med reflexer på som de står police dog, riktigt cool faktiskt! pappa o andra sidan verkade inte helt nöjd över mittt inköp, men who cares? den är jätteball och jag kommer ju inte ha den på honom mer än nödvändigt, när det regnar bara alltså.

jag ska prova den på milo nästa gång det regnar och om han inte skulle gilla den tänkte jag lotta ut den här på bloggen!

vad tycks?



dags att byta foder?

gormorgon på er!
igår var jag och min pappa och handlade hundfoder. billie fick royal canin's tillväxt foder mediun 32 och till milo tyckte jag att det var dags att byta foder. milo åt innan doggy's hundmat och det funkade bra, men jag visste att det inte var ett så bra foder. så när vi var och handlade såg jag Magnusson Petfood, och det fodret har jag läst väldigt mycket om. det är tillexempel det enda ugnsbakade torrfodret där köttet är uteslutet och färskt. det är också svenskt kött, färska ägg och kallpressad rapsolja samt färska morötter. det låter för mig som ett toppen foder så vi köpte de och milo älskade det! fodret passar bra till stora & små hundar. såsom valpar och gamla hundar. idag ska jag och billie på valpkurs klockan 18:30. men jag hinner nog blogga om det lite senare nu ska jag gå och laga lite frukost!


härliga hund

nu ska jag ta ut killarna, ta en dusch, gå ut med dom igen och sen hoppa i säng och lägga mig och läsa härliga hund! jag fyller år om 2 månader, den sista oktober, så jag tänkte att jag ska önska mig en helårsprenumeration av mina föräldrar :) det vore en perfekt födelsedagspresent!!

vi hörs imorgon! godnatt

badkrukor

efter maten fick jag en idé. jag skulle bada mina killar eftersom att resten av veckan har jag en massa annat att göra.så jag gjorde de. jag badade (duschade) billie först, vilket var hans andra gång jag duschar honom. allt gick jättebra och man ska tänka på att eftersom han är valp så ska man hellre duscha dom lite för varmt än för kallt. det gäller alla hundar i alla åldrar men eftersom han är valp så är de ovant för honom och om han får stå och frysa så blir de obehagligt och han kopplar de till att duscha är läskigt eller obehagligt och det vore synd. men allt gick bra och han torkade nästan på direkten. behövde bara torka honom en liten stund tills han blev alldeles fluffig igen. milo gick bra som vanligt men han tar ju ca 30-40 minuter att torka eftersom han har ganska lång päls och hans päls "självtorkar" inte på samma sätt som billie's päls gör. så han får man borsta och andvända hårfönen på.

det man kan tänka på när man badar/duschar sin hund är att undvika att hunden får tvål eller vatten i ögonen, de är inte speciellt skönt för dem. undvik också att få vatten i öronen, de tycker dom är väldigt obehagligt!








mina badkrukor :)

borta bra men hemma bäst

äntligen är man hemma efter en resa upp till boden. gud så skönt at vara hemma. hundarna har varit hos angelica, dom har haft det jättebra säger hon. billie blir 13 veckor imorgon, en stooor kille nu. imorgon börjar också våran valpkurs klockan 18:30, det ska bli kul och spännande. idag ska jag och billie träffa madelene och fancy på rudan så ska dom få springa runt och busa med varandra, det ser jag fram emot.




mina älsklingar, jag älskar er mest av allt ♥♥

milo's festmåltid

500 g oxhjärta
250 g potatis
250 g morötter
250 g kinakål
100 g bladspenat

skär oxhjärtat i små tärningar.skala potatisen icg kär den också i tärningar. riv morötterna grovt. koka uoo alltsammans i 1 liter vatten och låt sedan sjuda i 20 minuter.

strimla kinakål & spenat fint och rör ner det i blandningen. låt puttra i ytterligare 10 minuter. dra kastrullen från värmen och låt kallna. servera i lagom stora portioner.


fancy och billie

här kommer lite bilder på fancy och billie när madelene var här med fancy på besök :) fancy är också en australian shepherd miniatyr.







söta aussie's :)

jag älskar er


- jag älskar er billie & milo mest av allt i hela världen


EN RUBRIK

var hos vetrinären igår med billie :) och allt gick jättebra!! han sa inte ett knyst när han fick sprutan och han hälsade o var trevlig mot vetrinären, det gjorde mig stolt, min duktiga lilla kille ♥ jag passade på att väga honom när vi var där och han väger nu 3,9 kg. när jag hämtade hem honom vägde han 2,5 kg så ahn blir större o tyngre. det går åt rätt håll. jag ska gå till en djuraffär när i närheten och gå och väga honom varje vecka för att se hur hans utveckling går. billie träffade cattis hund leo idag också, och han var jättesnäll och ville mest pussas, lilla killen!


12 veckor

just idag blir billie 12 veckor! grattis till honom och till mig som har haft honom i en månad :) idag ska vi åka till vertinären och billie ska få sin andra valpspruta o bli vaccinerad mot kennelhosta samt bli avmaskad. vi ska vara på haninge djurklinik klockan 10:15 så jag ska bara äta lite frukost så ska vi åka strax.

vi hörs när jag kommer hem så ska jag berätta hur allting gick!

finbesök

alldeles strax kommer min bästa kompis angelica och hennes schäfer/boder collie valp på snart år och hälsar på! dom är här i haninge hos angelicas storesyster och bestämde sig för att när dom ändå var här att komma och hälsa på mig o billie och milo. billie, milo och jag var ju hos angelica i gnesta för ungefär två veckor sen, så undrar hur dom kommer reagera på varandra idag. första gången blev balto ganska orolig och skällde mycket, billie var hur lugn som helst och gick bara o vifta på svansen. men det går nog bättre idag. dom kanske känner igen varandra. dom ska iaf hälsa på varandra utomhus innan vi släpper in dom hos mig.


på bilden; angelica och balto på besök i våras, träning.

lika som bär

 
       billie?                                                   picazzo?

här en bild på billies pappa picazzo och en bild på billie när dom är i ungefär samma ålder. är det bara jag som tycker dom är sjukt lika varandra? båda har pigment fläckar på nosen och båda har sitt vänstra öga bernstensfärgat och sitt högra blått. det är skithäftigt tycker jag! båda är också lite bruna runt ögonen, så söta! och lika som bär ..

- bilden till vänster är picazzo och bilden till höger är billie


billies föräldrar

tänkte visa er hur billies föräldrar ser ut :)




             billies pappa picazzo                                         billies mamma bonita

- man ser ganska tydligt att billie fått mycket fina drag och färger från sin tjusiga pappa!

boka tid

hej på er ,

vi sov fram till halv 12 idag, rekord!! nu har killarna varit ute på morgonpromenaden och avslutade precis sin frukost. jag håller på och tränar billie vara ensam hemma, igår var jag borta i en timme och allt gick jättebra och han hade inte gjort något inomhus. idag ska jag cykla iväg till haninge djurklinik i kolartorp och boka vaccination till billie, han blir ju 12 veckor nästa vecka. jag blir väl borta lite längre än en timme, men han måste lära sig nu. jag börjar ju skolan om en vecka. har visserligen dagmatte som kommer 1 gång om dagen men han måste lära sig att vara ensam. nu ska jag avsluta min frukost och gå ut med milo och billie igen sen cyklar jag iväg. ps: min valpkurs börjar den 22 augusti klockan 10 på morgonen. spännande de ska bli!!


smarrigt grönsaksgodis

1 zucchini
1 morot
2 ägg
1 msk solrosolja
150 g fullkornsvetemjöl
1-2 msk mjölk

börja med att sätta ugnen på 175 grader.

riv zucchini och morot fint och rör samman med ägg och solrosolja. rör ner mjölet och tillsätt så myckert mjölk att det blir en sammanhängande deg.

lägg bakplåtspapper på en bakplåt. klicka med en tesked ut små bollar på bakplåtspappret. grädda godiset i den varma ugnen i 20-25 minuter. stäng sedan av ugnsvärmen och låt grönsaksgodiset torka i ugnen.


för plank päls

1 äpple
1 banan
2 morötter
1 dl osaltad hönsbuljong
100 g fiberhavregryn
1 msk margarin, tex becel
1 msk lecitingranulat (finns i hälsokostbutiken)
1 hårdkokt ägg
1 msk finhackade färska kryggörter

gör såhär;
puréa äpple, banan, morötter och hönsbuljong i en mixer eller matberedare. Rör sedan noga samman
purén med havregryn, margarin och lecitingranulat.

skala och grovhacka äpplet. servera i lagom stora portioner, beströdda med hackat ägg och kryddörter!


fyra ess

jag smörjer nästan dagligen, men inte riktigt in milo och billie's tassar för att hålla dom i form. dels för att förebygga sprickor och för att hålla dom mjuka. jag tycker det är minst lika viktigt som att klippa klorna regelbundet. fyra ess hund salva flrebygger även isbildning mellan tramdynorna på vintern och dessutom skyddar mot uttorkning (vägsalt) . jag tycker salvan är jättebra! kommer även använda den nu i vinter. jag köpte den på CRT zoologiska för 75:- .


filmkväll

jag bakade ingenting idag, jag orkade inte. jag ska göra det imorgon istället. och jag tänkte att ni besökare kunde få välja om jag ska ta ett recept på en maträtt eller hundgodis. så lägger jag upp det imorgon, och bakar de om jag har ingridienser hemma. just nu har jag, min lillasyster och en kompis tittat på harry potter, den 3:e filmen tror jag de var vi såg. är inte så insatt i harry potter .. billie ligger och sover. han har överskottsenergi idag för vi var inte varit på någon "lång promenad" eftersom det har öst ner regn så de har inte varit nått trevligt väder att promenera i. men imorgon, oavsett väder, ska vi gå iaf. nu vet jag inte om dom andra orkar titta på någon till film. jag är ganska trött o skulle kunna gå och lägga mig och läsa lite i min bok. men vi får se vad dom andra vill .. jag ska prata med dom nu och ta en kopp tea! vi hörs imorgon :)


i taket lyser stjärnorna

hej,
idag är det tråkigt väder ute så det blir att titta på film hela dagen och läsa. billie avslutade precis sin lunch så ska gå ut med honom om 10 minuter. sen tänkte jag kolla på i taket lyser stjärnorna som är en film som handlar om en flicka som har en mamma som har canser. och hennes och mammans kamp om att övervinna cansern. den är otroligt bra! ebba min kompis kommer nog över och kollar på film också. jag tänkte baka lite senare idag också så häng med då så lägger jag även upp receptet och sätter betyg på bakverket!


hundkokbok

se hit alla hundälskare! här finns en bok för er som vill ge eran bästa vän något extra ibland. boken innehåller recept på allt från måltider till hundkex. jag föredrar den här boken för då vet jag exakt jag stoppar i min hund, inga tillsatser eller sötningsmedel utan närproducerade produkter!


valpkurs

har inte kunnat uppdatera mig p.g.a att jag har varit hos min bästa vän angelica i gnesta i 5 dagar, och givetvis var mina två älsklingar med. jag och billie har idag också anmält oss till en spännande valpkurs, mer info kommer! idag har jag tvättat och storstädat hela huset, vet inte riktigt varför men jag kände att det behövdes. jag och billie har varit på en skogspromenad rund en dam lite bakom därifrån vi bor. allting gick jättebra och han går fot av sig själv och håller sig kring mig hela tiden. men det är inte så konstigt eftersom han är en vallhund och har dom instinkterna. han gick för det mesta lös, på dit och hem vägen här i radhusområdet var han kopplad. han går nu också jättebra i kopplet och drar ingenting utan går snällt på min vänsta sida. just nu ligger han och sover under datastolen jag sitter på, han vill vara nära mamma hela tiden, vilket inte gör mig någonting. milo åkte med pappa upp till landet idag för att få lite egen tid och en liten pause från billie. i tisdags blev billie 10 veckor :)







lite nytt!

vill börja med att tacka min underbara pappa som alltid ställer upp och alltid finns där. tack! han hjälpta mig nämligen i helgen med billie för jag var ute och träffade lite kompisar så var pappa hundvakt. när han väl satt hundvakt har jag varit och köpt lite kläder och en massa nya prylar. var förbi ica maxi och köpte en hundkokbok och två tidningar, vill börja prenumerera på någon av dem så kunde inte bestämma mig för vilken jag skulle ta så köpta båda. nu har jag läst igenom båda och jag tror jag har kommit fram till ett beslut. vad tycker ni? vilken av dessa tidningar föredrar ni?


RSS 2.0