nytt, nytt, nytt!

hej på er!
idag ska jag, mamma, mammas man peter och min syster alma åka och provköra en bil (inte jag och alma men vi ska åka med i bilen) sen ska vi upp till haninge centrum och jag ska få en ny navelpiercing, eftersom mamma råkade ha sönder en av mina förut, och alma ska få en ny percing till sitt öra. sen ska vi provköra en BMW. najs!! men innan det ska vi också förbi Grizzly och CRT zoologiska för att kolla på lite valpsaker. känns super! massa nya saker på en och samma dag :) kan aldrig bli fel, eller hur? speciellt inte när mamma betalar :)

ha en fin och trevlig tisdag!

4 veckor

här kommer lite bilder på valpen som blev 4 veckor för 4 dagar sen :)
om ni kommer på något bra namn så kommentera gärna!











midsommar planer

klippte milo's klor idag och filade. allt gick jättebra och milo satt snällt medans jag höll på att klippa. duktig kille ♥ imorgon får jag blider på lilla valpen som blir 4 veckor, en stoor kille. uppfödaren kommer skicka bilder på honom som jag kommer lägga ut här på bloggen.

pratade precis med angelica i telefonen, hon ska eventuellt med upp till mitt landställe med min familj över midsommar. det vore mysigt om hon kunde följa med. hon tar med sin dvärjpudel kasper på 13 år också. vi åker på torsdag och kommer hem på söndag. precis lagom tid att vara borta tycker jag.

- vad ska ni hitta på på midsommar?


min & angelicas låt, många minnen till den här :)

folk borde veta bättre!

idag kom jag o milo hem från gnesta. vi åkte dit i fredags, angelica min bästa kompis bor ju där. på tåget hem idag möttes jag är massor med folk på tåget. det var helt sjukt! och när jag satt på sätet så kommer ett litet barn fram och sätter sig på golvet och börjar sträcka sig mot milo för att försöka klappa honom och milo gömmer sig bakom mina ben, eftersom han inte är så förtjust i barn, bör inte då barnets föräldrar göra något innan han ens hunnit sträcka sig efter att klappa, för barnet en helt okänd hund? vi säger att milo varit aggressiv, då hade han hugit barnet direkt! det är så farligt att låta sina barn överhuvudtaget gå fram till en främmande hund. vad tänker
föräldrarna med? har dom inte lärt sina barn att man inte går fram till främmande hundar och framför allt frågar innan man sträcker sig för att klappa en hund. sånt får mig att undra vadfolk egentligen tänker med. folk borde veta bättre! när jag själv växte upp var detta en självklarhet. man frågade alltid först om man fick klappa någon hund.

- vad tycker du? finns det något du stör dig på i kollektivtrafiken när det gäller människor och hundar? något som borde ändras eller förbättras?


3 veckor

idag har jag varit och handlat ett koppel, lite leksaker och en fleece filt till valpen, det är jättelång kvar tills jag får hämta hem honom men kunde inte låta bli. idag blir min valp 3 veckor och uppfödaren har mejlat över lite bilder på lillprinsen. se så stor och fin han har blivigt! :) *stolt matte*








här blev han visst huvudkudde till sina syskon! :) så gulligt!

namnförslag?

jag behöver lite hjälp med förslag på namn till min lilla australian shepherd valp. bilder finns på honom på bloggen om de är lättare för er att komma på ett passande namn med hjälp av en bild.

saker som ska göras ..

jag satt precis och funderade på vad jag måste göra nu innan valpen kommer hem. det är en hel del saker men jag har några saker jag ska köpa först & främst är ..

- en korg
- en pläd
- matskålar
- koppel & halsband
- leksaker

en korg ska jag köpa imorgon, den finns på CRT i haninge och kostar 299:- ett helt okej pris. var över hos farmor idag också och fick lite hundleksaker utav henne, det var snällt ♥




nu är han min

var och tittade på valpen i går och han är nu min!! vi åkte runt 10 tiden hemifrån och var framme vid 13:00. jag åkte dit med min morfar och hans fru och hennes ena barnbarn. väl framme blev vi bjudna på fika och jag fick gå och titta och hålla i valpen. jag blev helt kär i honom. sedan gick vi och tittade på deras fina gård och hälsade på deras andra djur. sedan skulle vi vidare och jag lämnade handpenning och nu är han min och jag får hämta honom den 20:e juli.

bilder kommer senare!

2 nya böcker


dags att börja läsa ..


dogwalker sökes till hösten

jag ska ju skaffa en liten mini australian shepherd valp nu i sommar, som ni vet. men jag behöver lite hjälp under första månaden jag går i skolan med att någon kan gå ut med valpen 1-2 gånger under dagen? jag betalar givetvis, inte så mycket men de är en slant. känner du någon som är intresserad av att gå ut med en liten valp? eller skulle du själv tycka det vore kul? så hör av dig till mig här på bloggen!


lite bilder på valpen

här kommer 2 bilder på valpen som nu är 2 veckor gammal!!! och han har precis börjat öppna ögonen, så söööööt!



jättebra låt

här kommer en liten låt som jag har fastnat för, är bara tvungen att lägga upp den.

snart sommarlov

jag måste börja med att gratulera min barndoms kompis madelene som idag fyller 18 år! grattis sötnos♥ idag är det "perfekt" väder för en långpromenad. inte för varmt och inte för kallt. jag pratade med angelica idag och berättade om mina planer för midsommar och i sommar. på midsommar kommer vi vara på mitt landställe i hälsningland och en vecka efter de har vi planerat att eventuellt åka till köpenhamn över en helg. låter sjukt bra och hoppas hon vill åka med. och såklart så får jag hem valpen den 21 juli! nu ska jag ut med milo på en promenad i skogen. vi hörs!

vad ska ni hitta på i sommar?


härliga onsdag

hej på er!

var som sagt hos angelica i helgen med milo, det var skönt. har också planerat midsommar också och vi kommer att befinna oss på vårat landställe i hälsingland. ser verkligen fram emot det! massor av släkt och vänner kommer, och såklart grannarna. igår klippte jag milo's klor, det gick lika bra som vanligt. filade på alla klor sedan också. idag ska jag och milo på långpromenad direkt efter skolan.


nu drar vi

milo och jag ska åka till angelica och spendera helgen hos henne. idag är det ju fredag och idag ska jag klippa milo så han blir sommarfin! senare på kvällen ska angelica lära mig hur man kör moppe (har bara kört fyrhjuling och snöskoter) så de ska bli kul! sen tar vi nog ett kvällsdopp! sen får vi se vad vi hittar på på lördagen men alltid blir det nått, troligen en långpromenad med hundarna! :)



spännande CRT erbjudanden

var ju som sagt på CRT i tisdags och köpe en ny fästingborttagare och en ny namnbricka till milo. tog också en reklam tidning och hittade direkt saker som var intressanta. dessutom blev jag medlem i kundklubben så nu kommer jag få rebatt på allt jag köper där, inte illa!












i väntan på valpen

väntan på valpen är det värsta som finns, typ. man går och räknar dagar och timmar. men om man vill att tiden ska gå liiiite fortare så kan man börja med alla förberedelser. jag har inte börjar, eftersom det är ganska lång tid kvar. men det var svårt att hålla fingrarna borta från alla leksaker, matskålar, korgar och andra saker idag när jag var inne på CRT och handlade en ny namnbricka till milo och en fästingborttagare. men tids nog så får jag också shoppa loss!! jag tänkte visa lite bilder på saker jag tycker man bör köpa till sin valp och saker jag inte tycker att man ska lägga pengar på ..

koppel 



här har vi ett flexikoppel till vänster och ett läderkoppel till höger.
flexikopplet är livsfarlig för valpen som lätt kan trassla in sig i och dom kan strypa sig själv. sen kan man
 valpen få brännskador om valpen trasslar in sig i kopplet. läderkopplet är mycket bättre, fastare grepp
och du har alltid hunden precis bredvid
dig.

leksaker



till vänster, repknut och boll. hur kul som helst för din valp och går knappt att ta sönder!
dussutom är de avsedda för hundar. till höger gosedjur .. okej de kan väl vara kul men
dom går hur lätt som helst sönder och valpen kan få stoppning i hals och mun.

korg



till vänster, en hård träkorg. det funkar inte för en valp! valpen behöver en bekväm korg
där den kan få värme och bädda ner sig i. korgen kan man ha om man har någon
mysig pläd i eller några filtar. till höger, en mysig och "rörlig" korg. här kan valpen
värma sig och gosa i korgen.


RSS 2.0