min lilla valp

just nu är jag världens lyckligaste människa!! för en timme sen ringde jag på en liten australian shepherd hane som vad till salu och efter 9 minuters telefonsamtal så är han nu tills vidare tingad åt mig!! jag och min pappa ska åka och titta på honom nästa vecka och lämna handpening om jag vill köpa honom. så han är "min" hund tills jag tittar på honom och verkligen bestämmer mig. jag är hur lycklig som helst! uppfödaren skickade lite bilder på honom och jag dog, hur fin som helst! så liiiten :) jag lägger upp lite bilder så får ni säga vad ni tycker!






borta bra men hemma bäst

jag och min kompis angelica har varit borta hela helgen så har inte kunnat blogga. det var
en "semester" utan hundarna, dom fick vara hemma. men hundtokiga som vi är fick vi lite dåligt
samvete så vi köpte en massa godis och tuggben till dom och lite leksaker.


morgonpigg!

här kommer lite bilder på milo o hans morgonhumör :)






tack sanna!

som ni ser så jag har jag fått en ny header av min älskade vän sanna!
jag är verkligen supernöjd!!
vad tycks? :)


trist väder & lite plugg!

kom precis hem från skolan. gud så tråkigt väder det är ute! det regnar och blåser. och det ska det tydligen göra i en vecka .. jag som hade tänkt ta en powerwalk efter skolan men jag har ingen lust att få en kall dusch på köpet. sitter just nu och skriver på ett engelskaarbete som ska vara klart nästa vecka, sen ska jag fylla ut en träningsdagbok också så att den blir klar tills på torsdag. jag slänger nog in ett till recept senare efter jag pluggat ett tag för det kan vara lite mysigt att baka lite och umgås med hunden inomhus i detta busväder. jag tänkte också att jag skulle gått på en långpromenad med milo i skogen, fast det är ju så trisk väder & blött i backen så känner inte riktigt för det idag. men o andra sidan så jag har inte varit på någon längre promenad den här veckan och jag har dessutom planer inför helgen så jag får väl pallra mig ut i alla fall. som ordspråket heter " det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder!"


får hängiga hundar på tassar igen!

risgrynsgröt

- hjäper orolig mage och tarmar

200 g grötris
7 och en halv dl osaltad hönsbuljong
100 g keso eller kesella 1 %
1 obesprutat äpple

koka riset till en gröt i hönsbuljongen. dra kastrullen från värmen och låt
gröten kallna.

rör sedan ner keson eller kesella i gröten. skala äpplet fint och hacka ner små
skivor i gröten.

servera gröten jämnt fördelat över dagen i små rumsvarma portioner.

matte söker jobb!

hej på er!
dålig uppdatering, jag vet. idag ska jag söka lite olika jobb i stan så kommer hem rätt sent. men jag och milo ska nog på en långpromenad i skogen och träna lite lydnad. om någon har något jobb eller vet var de finns tjänster lediga så snälla skriv till mig.

vi hörs senare!

lilla bus

milo och jag har varit på en liten promenad direkt efter skolan, de var skönt. fast idag har vädret varit kvaft och inte lika hysteriskt varmt som igår. ikväll ska vi åka till pappas tjej så ska jag klippa mig och milo får följa med såklart. imorgon slutar jag tidigt så då blir det en härlig skogspromenad!


perfekt dag!

idag slutade jag tidigt från skolan, det var sååå skönt! jag åkte hem och gick ut med milo. sen satte jag mig på framsidan och solade. solade i en timme mellan 15-16 och fick faktiskt färg! jag har hört att vårsolen ska ta bäst och vara starkast så man får passa på nu när det är så fina dagar att gå ut och sola lite :) min kompis ellinore ringde idag så jag kom hem till henne på en fika, de var mysigt♥ vi har inte sets på hur länge som helst så var verkligen kul att få träffa henne! vi bestämde även att vi ska börja powerwalka på tisdagar för att komma i from inför sommaren och för att träffas & umgås lite.


jag och ellinore, för läänge sen :)

vårkänslor!

har precis kommit hem ifrån en långpromenad med milo i skogen. tänkte att jag skulle gått på en längre promenad efter skolan med det var ju ca 22 grader då och det kändes inte som om varken jag eller milo skulle orka gå så långt i denna värme. så vi gick nu i kvällssolen istället och jag tror han njöt lika mycket som jag. det är så fint med kvällssol så när vi kom hem sprang jag in och hämtade systemkameran för att ta några fina bilder! :)
vad tycks? 










lite födelsedagsfirande

kom precis hem från min farfar, han blev 70 år idag så var där och firade honom. milo fick inte följa med, tycker det blev bäst så. är så mycket folk och många han inte känner så han hade det bättre hemma i lugn och ro :) nu ska jag och milo kolla någon spännande film så får vi höras imorgon och följa med på våra nya äventyr!! :)

myskväll

är hemma nu och myser med en kopp te i soffan med milo och morgan (pappas tjejs hund). morgan är 3 år och är en blandning mellan chichuachua och någonting till, ingen vet vad. milo och morgan blev lite osams om vem som skulle ha det smarrigaste hundbenet så matte fick gå in och hjälpa till :)

milo blev avis på det benet morgan tugga på! och ville inte ha sitt andra ..


milo fick lite hjälp av matte att få de han ville ha :)


morgan surade en liten stund .. så söt!


kloklippt!

sådär ja! nu är min lilla älskling kloklippt och filad. känns skönt :) var mycket lättare att klippa med den nya klotången jag köpte på hööks för 59:- kronor. när jag klipper klor klipper jag bara yttersta spetsen, ca 1-2 millimeter, mer behövs inte om man klipper regelbundet ( jag rekomenderar att man klipper varannan till 2 veckor ) beroende på hur lång pulpan är och om klon hunnit växa ut igen. jag klipper milo med två veckors mellanrum. efter jag klippt honom på alla tassarna tar jag en gammal fotfil och filar några gånger på klorna, ca 3-4 drag. OBS! fila alltid uppåt, inte neråt! självklart jag har också mitt blodstopp framme ifall man råkar klippa till pulpan. blodstopp finns att köpa i nästan varje djuraffär. själv klöpe jag mitt blodstopp på grandgården för 80:- kronor.




min nya och fina klotång


idag får jag besök

vet inte varför jag är uppe såhär tidigt, tror de har att göra med att jag hade filmkväll igår och somnade i soffan och vaknar upp nu och är lika stel som en pinne. men min kompis angelica kommer på besök idag, hon tar inte med någon hund eftersom hon bara stannar över en natt.

vad ska ni hitta på idag?

djurens rätt

grymt dålig uppdatering från min sida, förlåt. har haft så mycket annat att tänka på den senaste tiden. men det får de bli ändring på :) idag är det fredag, veckans härligaste dag! igår var jag på en föreläsning om djurens rätt. det var otroligt bra! dom berättade om deras syn på djur och samhällets syn .. och det var två helt skilda saker! djurens rätts syn på djur är att man ska behandla djur som han själv vill bli behandlad. det håller jag med om! samhällets syn är motsatsen. tyvärr. det är så tragiskt, de visade bilder på kosor som hade liggsår över hela kroppen och fick leva i små och trånga utrymmen. det är inte alls rätt, inte någonstans!! de hade inte ens torv eller strö att stå på, bara en betång platta .. och de är ju naturligt? nej verkligen inte. och så ser de ut nästan överallt på grisfarmar i sverige. kan ni tänka er? sverige! vi som ska vara så bra på allting, det är ju förfan misshandel! det fick mig verkligen att tänka om. varför ska jag som handlar kött uppmuntra till de här? till detta lidande av levande varelser? det tänker jag inte göra längre .. jag ska börja äta vegetariskt för att visa att jag inte tycker att det är okej.

vad tycker du?



nyheter!

var som sagt på hööks i fredags med angelica & balto. tänkte visa vad jag köpte och vad det kostade ..



halsbandet kostade 99:- kr, billigt billigt!
klotången kostade 59:- , köpte en ny eftersom den andra är så stor och klumpig.


lite bilder

här kommer lite fler bilder från våra promenader (kom precis in från en till långpromenad)


vid ica maxi träffade vi även beatrice och hennes hund molly


balto och milo posar så fint bredvid varandra i vårsolen :)




bästa bilden jag någonsin fått på min älskling!


alla 4 :) jag, milo, angelica & sötaste lilla balto!


balto och angelica på besök!

som planerat åkte vi till kungens kurva igår och köpte ett halsband till milo och bytte ut ett halsband till balto till ett lite mindre. idag har vi varit på en härlig 2 timmars promenad. vi gick i skogen och i bostadsområden för att balto behöver tränas att kunna gå och vara fokuserad även där. allting gick jättebra och hundarna tyckte de var skönt att få springa och leka av sig :) balto fick sin lunch för ett tag sen så vi ska strax gå ut med killarna igen. ikväll blir vi nog bara hemma, eventuellt åker vi förbi angelicas syster på en fika senare ikväll.
ps: slänger in en bild lite senare på halsbanden!

här kommer lite bilder från idag :)


















RSS 2.0