ändrare planer!

hej på er!

blir inget åtorp idag tyvärr :( madelenes pappa är jätteförskyld och har ont i halsen. så han sa att vi fick ta de en annan gång, och de är klart vi inte ska åka och jaga om han är sjuk ♥ jag o madelene fick i alla fall följa med nu i veckan o jaga älg på deras jaktmark i huddinge så det ser jag fram emot. och idag har jag bara varit hos madelene med billie och kollat på film och vi var också förbi maddes stall en snabbis. nu ska jag o killarna lägga oss på soffan och slappa.

hundförare på åtorps gård med madelene

hej på er!

igår var jag hemma hos madelene och fancy och busade med billie. han blev jätteglad när vi träffade fancy. madelenes pappa är jägare och frågade om jag och madelene ville följa med till åtops gård och jaga från torsdag till lördag. och såklart svarade vi ja! han vet att jag vill ta jaktlicens nästa höst. jakt tycker jag är jättestännande och kul. vi ska gå med som hundförare när första hunden spårar och sen byter man hund efter 5-10 minuter. jag tror det kommer bli skitkul! vad tycker ni om jakt?


åtorps gård.

aussie's

sitter hemma hos madelene nu. vi har precis varit ute på tomten och tagit jättefina bilder på våra underbara aussie's ♥ det är verkligen en ras som passar våran livsstil. jag och madelene har verkligen pratat mycket om de, rasen är väldigt jättlärd, tycker det är kul att arbeta och en underbar vän! det är så skönt att man kan ha med sig hundarna överallt. dom märks knappt och är jättesnälla mot andra djur, vuxna & barn. när jag var hos madelene i måndags pratade vi lite om att börja en agilitykurs tillsammans, fast med inga hinder eftersom dom inte ska hoppa när dom är så små. men det vore verkligen kul att göra det tillsammans när hundarna nu känner varandra och jag och madelene får träffas mer då. men här kommer lite bilder från idag. vad tycks? :)










valpträff

godmorgon!

som varje onsdag är jag ledig och idag ska jag & billie åka hem till madelene och fancy. blir som en liten valpträff♥ billie och fancy har alltid kul tillsammans och varje gång jag & billie har varit hos dom så blir man alltid garanterad en hel nattssömn, i alla fall för billie's del. han är så slut när vi åker därifrån, killen då♥ vi tar bussen dit om ca en timme. vi ska eventuellt fota vovvarna idag när dom busar, lägger upp dom på bloggen i så fall. nu ska jag plocka undan frukosten och byta om till lite varmare kläder!

syns din hund i höstmörkret?

syns din hund på kvällspromenaderna? syns du själv? nu när det blir mörkt tidigare och tidigare på kvällarna är det viktigt att man gör vad man kan för att synas. själv brukar jag ha på mig min reflexjacka, den är super! till hundarna har jag inte köpt något lyshalsband till ännu, men de ska det bli ändring på!

jag ska även köpa en fodrad regnjacka till billie, och i Härliga Hund nummer 10 läste jag om en hemsida http://www.hurttacollection.com/ där dom säljer hundjackor. var inne där och tittade lite och blev genast sugen på att gå in och beställa hem en jacka. i Härliga Hund står de om jackorna att de är tillverkade av mjukt, vatten- och vindtätt Houndtex® -material som andas. låter inte de bra? sen stod det också att "regnteckets reflexer har placerats så att de syns bäst snett ovanifrån, vilket ökar hundens säkerhet då de är mörkt". imorgon är jag ledig från skolan så ska då gå förbi djuraffären och kolla vad lyshalsband kostar, så återkommer jag imorgon och berättar.






så håller du tassarna i gott skick!

nu när det blir allt mer blött och kallt ute och mörkret kryper över oss allt tidigare för varje dag som går, nu klär vi oss varmare, tycker jag man bör lägga lite mera fokus på hundarnas tassar, om inte, så kanske i förebyggande syfte. jag märker på milo att hans tassar blir lite hårdare på vinterhalvåret och lite mjukare under sommaren. därför använder jag fyra ess, hundsalva som är en mjukgörande salva, fyra ess förebygger även isbildning mellan tramdynorna på vintern och dessutom skyddar mot uttorkning (vägsalt). den kommer jag använda i vinter jättemycket, jag använder den nu också på milo och billie för att hålla tassarna mjuka och fina. finns att köpa i djurbutiker, jag betalade 75:- kronor för min.


billie's gästgodis

100 g blandfärs eller fläskfärs
300 g smulat bröd
1 msk ljus sirap
3/4 dl mjölk
1 msk hackade färsta oreganoblad
olja, till formarna och vetemjöl till utbakning

arbeta ihop alla ingridienserna till en mjuk deg. är den för kladdig, så arbeta in mer smulat bröd.
forma degen till en kula, slå in den i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.

värm under tiden upp ugnen till 175 grader.

olja in 6 tartelettformar. kavla ut degen på ett mjölat bord till cirka 1/2 cm tjocklek, ta ut rundlar och
klä formarna med dem. grädda tartellerna i crika 30 minuter eller tills de är gyllenbruna. stjälp upp
dem på bakgaller och låt dem kallna!


~

08:45 var jag hos läkaren igen, den här gången fick jag röntga mig och lämna ytterliggare 2 blodprov. jag ska även få träffa en specialist läkare den 11 november 15:40 och då ska dom kolla mina leder igen. som tur är fick jag "smärtstillande" tabletter när jag var där första gången om jag skulle få ont i lederna och bli svullen. just nu sitter jag och skriver mitt projektarbete som alla i årskurs 3 ska göra. mitt arbete handlar om att jag ska öppna en hundkennel! det är sjukt spännande faktiskt, jag var nyss i kontakt med SKK och frågade lite om hur raser blir godkända som raser osv. eftersom "mini aussie" inte är det. jätteintressant faktiskt. i mitt projektarbete ska jag försöka få Australian Shepherd Miniatyr till en egen ras, det kommer bli jättesvårt men jag ska göra vad jag kan.
nu ska jag gå med billie till CRT djuraffär och väga honom, det är kul att följa deras utveckling från vecka till vecka!

♥billie♥



bilderna är tagna hos angelica förra helgen

söndag hos bea

hej på er!

idag har jag,alma,billie och milo varit hos beatrice hela dagen. de har varit jättemysigt och vi gick på en lång skogspromenad i söderbyskogen. molly, billie och milo tyckte de var jätteskönt att springa av sig i skogen. efter det gick vi tillbaka till bea och käkade en jättegod "höstgryta" men potatismos, mums! sen kollade vi lite barnfilmer. lejonkungen bland annat, oh min favoritfilm!! förra helgen var jag hos angelica med killarna också, de var riktigt mysigt. första gången billie besökte ett stall också. vi mätte killarna också och milo är 31,5 cm i manken och billie är 39 cm! stor kille och jag var samma vecka förbi djuraffären och vägde billie och han väger 6,4 kg! får se om jag går förbi djuraffären imorgon också o väger honom, kan vara lite kul!


RSS 2.0