kakor för vackra tänder
150 g fullkornsvetemjöl
150 g vetemjöl
100 g fiberhavregryn
30 g ister
2 msk rapsolja
3 msk mjölkpulver
2 dl osaltad hönsbuljong
vetemjöl till utbakning, solrosfrön att vända kakorna i
sätt ugnen på 200 grader.
rör samman mjöl, havregryn, ister, rapsolja och mjölkpulvret. tillsätt hönsbuljong
och arbeta ihop till en väl sammanhängande deg. tillsätt eventuellt lite vatten om
det behövs.
dela dagen i matskedsstora bitar och forma dem till knubbiga rullar på ett mjölat bakbord.
vänd rullarna i solrosfrön.
lägg rullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. grädda dem i 40-50 min. stäng sedan av
och låt dem torka där i några timmar.
150 g vetemjöl
100 g fiberhavregryn
30 g ister
2 msk rapsolja
3 msk mjölkpulver
2 dl osaltad hönsbuljong
vetemjöl till utbakning, solrosfrön att vända kakorna i
sätt ugnen på 200 grader.
rör samman mjöl, havregryn, ister, rapsolja och mjölkpulvret. tillsätt hönsbuljong
och arbeta ihop till en väl sammanhängande deg. tillsätt eventuellt lite vatten om
det behövs.
dela dagen i matskedsstora bitar och forma dem till knubbiga rullar på ett mjölat bakbord.
vänd rullarna i solrosfrön.
lägg rullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. grädda dem i 40-50 min. stäng sedan av
och låt dem torka där i några timmar.
Kommentarer
Trackback